Istoric

Asociaţia Transilvană de Turism şi Alpinism ATTA Import Export S.R.L. a fost înfiinţată în 27.03.1991având obiectul principal de activitate: producerea si comercializarea articolelor de Sport Voiaj sub numele de marcă atta. In 07. 02. 1995 numele societaţii se schimbă în ATTA Import Export S.R.L. In continuare activitaţile societaţii se desfaşoară sub numele de marcă atta. Având în vedere faptul că, activitatea societaţii nu a fost intreruptă sau suspendată, putem afirma şi credem că, nu greşim; marca atta este cea mai longevivă din domeniu din 1991 încoace.

In majoritate, fondatorii societaţii, în anii 70-80 au fost alpinişti la Asociaţia Sportivă Universitatea Cluj, şi unii, rămân în continuare activi pe munte. În momentul infiinţării, produsele comercializate pe piaţa autohtonă necesare montaniarzilor şi alpiniştilor; rucsaci, saci de dormit, pufoaice, etc. nu satisfac nevoile acestora, motiv pentru care începem producţia în acest domeniu, încercând satisfacerea cerinţelor. Producţia începe sub conducerea lui Engi Lajos, bazându-ne pe cunoştinţele şi experienţa lui. În anii 70-80 Engi Lajos a fost alpinist la asociaţia sus numită, salvamontist la Salvamont Cluj, respectiv, în anii 80 instructor la Şcoala Naţională de Alpinism şi Salvamont. In aceste conditii, acumulează cunoştinţe în domeniul echipamentelor. Din nevoi proprii, începe să confecţioneze rucsaci, saci de dormit, pufoaice. Produsele prezintă interes şi începe să le confecţioneze prietenilor. Aceasta se intâmplă la mijlocul anilor 80.

Produsele fabricate sub marca atta, sunt agreate şi în scurt timp devin cunoscute. In 1992 o echipă de alpinişti pleacă în Caucaz şi este echipată cu rucsaci, saci de dormit, pufoaice marca atta. Urmează multe expediţii ale alpiniştilor români în care se folosesc produsele sus menţionate. Sunt purtate în Caucaz, Pamir, Tian Shan, Africa, Alaska, Anzi, Groenlanda, Himalaya. După apariţia pe piaţa autohtonă a echipamentelor străine, specializate pentru expediţii, mulţi se orientează spre acestea, dar sunt numeroşi cei care în continuare optează pentru produsele noastre.

In procesul de producţie am fost atenţi să folosim materiale şi accesorii de bună calitate, Pe măsura posibilitaţilor, am încercat să achiziţionăm noutaţile din domeniu. Suntem primii din RO care am folosit material cu membrană respirabilă şi rezistentă la apă, la fel printre primii care folosesc catarame Duraflex şi fermoar YKK. Din anul 1998 folosim Cordura autentică de la Du Pont, care la mai bine de un an apare la alte firme în România. La sacii de dormit, în anul 2000 renunţăm la aşa numitul Bevatex şi trecem la Holowfibra siliconată Trevira. După testele de calitate efectuate de către Trevira, primim dreptul de folosire a numelui de marcă Trevira. Acest test se face în repetate rânduri şi ne menţinem dreptul de folosire a numelui de marcă. Prin introducerea Holowfibrei siliconate creşte simţitor calitatea sacilor de dormit, din punc de vedere a termoizolării şi a anduranţei, respectiv scade volumul şi greutatea lor.

In decembrie 1999 este lansat pe piaţă rucsacul Rupal, de 30 şi 40 de litri, care în scurt timp are success. Este un rucsac tehnic, multifuncţional prin accesorizarea lui. Are performanţe remarcabile de anduranţă şi longevitate. Intră în dotarea mai multor centre Salvamont, al Rangerilor Parcurilor Naţionale şi a altor instituţii ale statului. De asemeni, multi alpinişti şi expediţionari optează pentru el. In continuare ne străduim să facem produse care sa satisfaca cerintele tot mai exigente ale consumatorilor

Nu putem afirma că, designul produselor noastre au ţinut pasul cu moda din domeniu, dar ne-am străduit să-le înbunătaţim continu. În schimb, obiectivul nostru din totdeauna a fost să facem produse de calitate bună, durabile, funcţionale şi nu în ultimul rând, accesibile ca pret. În septembrie 2017 ATTA IMP. EXP. SRL își încetează activitatea. Siteul de prezentare este preluat de Outdoor Concept RO SRL si transformat în magazin online.

    Acest site este administrat de: 

Outdoor Concept RO SRL
CUI 38328286 
J12/5959/09.10.2017
Cluj-N Str. Gheorghe Dima Nr. 41 Bl. G4 Ap. 49
Banca Transilvania
RO42 BTRL RONC RT04 1698 2501

Contact : tel. +40 744 777908  luni - vineri 9 - 17 

e mail:  contact@attasport.eu  sau   attasport91@gmail.com

pers.contact Engi Lajos  Administrator Societate